Henüz müziğiyle tanışmamış olanlar adına Muasır hakkında biraz bilgi vermek doğru olacaktır. 1993 yılında Amasya/Merzifon’da dünyaya gelen Çağdaş Şişman, yaşamını Samsun/Bafra’da sürdürürken 9 yaşından bu yana müzik ile ilgileniyor. Çeşitli eğitimler ve müzik atölyelerindeki aktivitelerle kendini trompet, alto saksafon ve klavye üzerine geliştiren Muasır, ilk albümü “Hiphop Allegro Scherzando“yu 2011 yılında Argub ortaklığıyla yayınladı. Aynı yıl içinde ilk solo albümü “Solucan Dünyasına Birkaç Benlik Ziyareti” sonrası 2012’de “Alaca ve Sefil” dışında 3 şarkıdan oluşan “Tribute to Ayten Alpman” ve 2013 yılında “Aroma” dinleyiciyle buluştu. Aynı zamanda 2013 yılı içinde sürpriz yaparak “Altervative” adında 4 şarkılık bir pop albümü yayınladı. Soul, jazz ve hip hop’ın yerli sahnede vücut bulduğu Muasır, 2014 yılında daha geniş kitleler tarafından tanınmasına sebep olan albüm “Pal Sokağı Çocukları“nı 2nd Generation #21‘de konuk ettiğimiz bağımsız müzik kolektifi M4NM etiketiyle yayınlandı.

“Varlığa karşı hak edinmek için
Yaşamak ve konuşmak için
Ve hepsinden öte, bu dünyaya dair hayaller kurabilmeyi unutmamak için”

Profesyonel müzik kariyerine başladığı günden bu yana aralıksız her yıl yayınladığı albümler ve katkıda bulunduğu şarkılarla arayı sıcak tutan Muasır, Tamura Kafka ile ekim ayının son haftasına muhteşem bir giriş yaptı. M4NM işbirliği ile hazırlanan Tamura Kafka adını Haruki Murakami‘nin 2002 yılında yayınladığı ancak 2009’da Türkçe olarak okuma fırsatını yakaladığımız eseri Sahilde Kafka‘nin ana karakterinden alıyor. 6 şarkının bulunduğu albümün prodüksiyon sürecinde Beatific Vision (1-2-3-6), Jedenpus (4) ve aynı zamanda albümün mixing’ini üstlenen Leyl-i (5) yer aldı. Albüme adını veren şarkı “Tamura Kafka“nın scratch’leri ve “Verne Sınırı ve Aylan“ın yıkan piyanoları derken “Barış Sarsın Her Yeri” yankılanıyor kulaklarda. “Gökyüzü Tahmin“in büyüleyici nakaratında funk’ın unutulan yüzü gitar ve klavyeyle hatırlanırken “Atlas Sınırında Yaşam” sonrası “Funk You” ile albüm sona eriyor.

Pal Sokağı Çocukları başta olmak üzere hemen her Muasır albümünde olduğu gibi crossover’ın kalitesi karşısında kifayetsiz kaldığım Tamura Kafka, tüm albüme yayılmış bu denli gerçekçi ve ciddi söz yazımının dışında vokal tekniği ile en büyük tebrikleri hak eden bir başucu albümü olarak yerini alıyor. Kapak tasarımını Koray Işıldak‘ın yaptığı Tamura Kafka‘yı dinlemek adına Muasır‘ın Soundcloud sayfasını ziyaret edebilir M4NM‘in Bandcamp sayfasından sipariş verebilirsiniz.

FACEBOOK  | SOUNDCLOUD | M4NM BANDCAMP