Ceephax Acid Crew
Malumunuz bu cuma Vayb önderliğinde thehall’da muhteşem bir gece bizi bekliyor. Ceephax Acid Crew ve Aleksi Perälä ile Acid müziğe doyacağımız gece öncesinde, bu muhteşem iki müzisyeni mercek altına aldık.
Squarepusher, aka Tom Jenkinson‘ın kendisi gibi deli dolu müzisyen kardeşi Andy Jenkinson, 1997 yılından bu yana aktif bir biçimde Ceephax Acid Crew mahlasıyla underground electronic müziği kitlelere itinayla ulaştırmaya devam ediyor.
Andy Jenkinson müzisyen bir aileden gelmesinin yanında kendi has tarzını yaratmasında en temel durum, y kuşağı öncesindeki son nesle mensup olanlar gibi amiga ve kanalların teletext servisleridir. 8-bit ve chiptune müzikleriyle iç içe olması ve abisiyle beraber İngiliz underground kültüründen etkinmesiyle bugünkü Ceephax Acid Crew üretimlerinin en önemli dayanağıdır.
Andy Jenkinson, popüleriteden uzak, mizahsenlikle bezeli müzikal yolculuğu sound değişiklikleriyle tanınır. İlk döneminde acid techno, gabber, drum’n bass, 8-bit karışımı dopdolu bir içerikten; acid house, idm, detroit bileşenli modern bir sound’a ulaştı. Zaten burada Jenkinson’ın stabil ve standart mantaliteden uzak durduğunu rahatça anlayabiliriz. Kendi içinde tutarlı ve bir o kadar da yenileşmeye eksenli müziğin evrimi size ufkunuzu genişletme imkanı sunuyor.
Diskografyasında toplamda 14 uzunçalar ve 12 tekli & uzunçalar bulunan Jenkinson’ın koleksiyonları Firstcask, Rephlex, Planet Mu, Breakin’, WeMe ve Waltzr gibi sıradışı elektronik müziğe öncülük eden plak şirketlerinden çıkmıştır.
Tüm bunların yanında mizahi ve samimi kişiliği, analog sevdasından vazgeçmeyen harika canlı performanslarıyla elektronik müzik sevdalılarının gönlünde yer etmiştir Andy Jenkinson.
Not: İngiltere’de Türk mahallesinde büyümüş olan Jenkinson, zamanında Türk vatandaşlarımızın forma hediyeleri ve Türkçe tezahüratlar öğretilmesine maruz kalmış. İşbu sebeple 2010 yılında yayımladığı United Acid Emirates albümünde ‘Trabzonspor’, ‘Denizlispor’ ve ‘Topaz’ isimli enteresan şarkıları mevcut. Özet olarak bizi az biraz tanıyan deha bir müzisyen. Heyecan verici bir performans izleyeciğinize emin olabilirsiniz.
Aleksi Perälä
Finlandiyalı üretken prodüktör Aleksi Perälä, ilk zamanlar Astrobotnia ve Ovuca mahlaslarıyla Rephlex Records etiketiyle yayınladığı acid techno ve idm odaklı çalışmalarıyla tanındı. Ardından kendi adıyla ilk uzunçaları ‘Project V’yi 2007 yılında aynı plak şirketinden yayınladı. Bu çalışma idm, electro tarzının yanında bolca deneyen ve piyanonun adeta dans ettiği harika bir çalışma olarak kayıtlara geçti. Daha sonraları AP Musik plak şirketini kurdu ve kendi çalışmalarını yayımlamaya devam ediyor.
Klasik müzik eğitimiyle beraber ďönemin en çok konuşulan müziği Acid ile büyüyen Perälä, yıllarca geliştireceği özgün müziğinin ilk oluşum safhası olarak söz edebiliriz. İlerleyen zamanda tamamiyle elektronik müziğe kendini adadıktan sonra ilk demolarını, kendini müzikal açıdan hayli etkileyen ve sonrasında bünyesine katılacağı Rephlex Records’a yollamasıyla beraber müzikal kariyerine çok önemli bir adım atarak başlamış oldu.
Kolay sindirilemeyen fakat bir o kadar da zekâ kokan üretimlerin arkasında bulunan Perälä, idm türüne getirdiği deneyci kimliğiyle kendini tekrardan kaçınan bakış açısıyla ismini hep zikrettirmeyi başarmıştır.
Bu muhteşem iki müzisyenden önce geceyi İstanbul’un acid müziğe önemli katkıcılarından Boid Flow açacak. Kapanış ise, ekol olma yolunda hızla ilerleyen Wreckage Sound System ekibinden DJ Archetype ve Fluctuosa‘nın heyecan verici setiyle gerçekleşecek
Sürekli kendi ekseninde dönen repetatif müziklerden çok uzakta, bolca kafa dansı ettirici bu önemli gece sizin için benzersiz bir deneyime ev sahipliği yapacak.