Goran Bregović 22 Mart 1950’de Saraybosna’da Sırp bir annenin ve Hırvat bir babanın oğlu olarak dünyaya gelir. Küçük yaşlarda ailesinin Goran’a hediye ettiği gitar onun müzik dünyasına attığı ilk adım olur. Daha sonra Goran keman dersi de alır ve 16 yaşında ‘Formation Bestije’ adında bir müzik grubuna katılır. İki yıl kadar bu grupta çaldıktan sonra Kodeks isminde bir gruba katılmak için yolları ayrılır. Bundan hemen sonra Mica, Goran ve Zoran üçlüsü olarak müziğe devam etmeye karar verirler. Goran Bregović eğitmini konservatuvarda keman dersleri alarak sürdürür. Bir kaç yıl süren eğitimi boyunca devamsızlığı yüzünden konservatuvardan atılır. Üniversiteye felsefe öğrencisi olarak geri dönmeye karar veren Goran’ın bu hevesi de kısa bir zaman sonra söner ve bu sefer üniversiteyi tamamen bırakır. Asıl müzik serüveni de bu sayede başlamış olur.
Goran, ilk grubu olan ‘Band Jutroyu’ kurar (daha sonra ismi Bijelo Dugme olur). Besteci ve gitarist olan Goran Bregović Rock ‘n’ Roll’a aşıktır ve yaptığı parçalarda bu ritmler onun için vazgeçilmez bir değer niteliğindedir. Bijelo Dugme grubu rock soundlarına geleneksel folklorik unsurları da entegre eder. Grubun başı ve starı olarak görülen Goran müzikte yaratıcılığı ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Yaptıkları bu deneysel Müzik ile Bijelo Dugme kısa bir süre içinde isimlerini duyurmayı başarırlar. Daha önce Yugoslavya’dan çıkan hiçbir Rock grubu böyle bir başarıya imza atamamıştır. Aldıkları altın ve platin müzik ödülleri de bunu kanıtlar niteliktedir. Fakat bir zaman sonra Rock müziğinden tatmin olmayan Goran Bregović gruptan ayrılma kararı alır. Goran’ın ‘Bijelo Dugme’den ayrılması 15 yıldır birlikte sahne alan grubun dağılmasına neden olur. Goran çocukluk hayalini gerçekleştirerek Adria adasında küçük bir eve taşınır ve kendisini müzik dünyasından tamamen uzaklaşır.
Aldığı bu kararı onunla aynı nesilden gelen Emir Kusturica’nın Goran Bregović hayatına girmesiyle değişir. Kustirica ile Bregović ikilisi müzik konusunda aynı diyaloğu kurarak iyi bir ekip olmayı başarırlar. Emir Kusturica’nın ‘Time Of The Gypsies’ filminin müziğini yapan Goran, bu piyasaya da ilk adımını atmış olur. Bregović’in bestelediği şiirsel, özgün ve büyüleyici film müziği vizyondaki hikayeyi tamamlamaktadır. Böylece Goran’a müzikte yeni alanlar açılmış olur ve daha sonra da ‘Arizona Dreams’ filmi dahil bir çok film ve tiyatro müziğine de imzasını atar.
Goran, tüm bunların yanı sıra neredeyse on yıllık bir aradan sonra Goran Bregović kurduğu 50 kişilik bir senfoni orkestrası ile yeniden sahnelere geri döner. Yunanistan’da ve İsveçre’de tura çıkan Goran, Roma’da 500.000 dinleyicinin karşısında sahne alır. Yaptığı tüm bu işleri neredeyse bir arada yürüten Goran Bregovic albümlerinin, orkestrasının ve film müziklerinin içine yerleştirdiği yaratıcılığı ile yakaladığı başarısını hala sürdürmektedir.