1.Gesaffelstein – Aleph
Albümün başarısı tamamıyla bir türü (techno) bambaşka biri şekilde anlatmasındandır.
2.Autechre – Exai
Sean Booth – Rob Brown ikilisinin artık ne kadar iyi materyal üretebiliriz düşüncesinin ürünü olan bu albüm senenin en iyilerinden listesine almamak bir hata olurdu.
3.John Hopkins – Immunity
Sıkıcı verepetatifliğiyle sinir bozan ambient çalışmalarını bir kenara bırakarak bambaşka diyarlara giren Jon Hopkins‘in yaptığı en iyi iş olarak nitelendirebiliriz
4.Disclosure – Settle
Yılın en güzel, en eğlenceli ve en oynak albümü. İngiltere’de çıkaran Disclosure ikilisinin bu albümü aslında underground soundların kullanılırsa nasıl güzel işlerin ortaya çıkacağının kanıtıdır.
5.Moderat – II
Elektronik müzikte kolobre projelerden en ilginci moderat triosu kendi çalışmalarındaki soundlarından fersah fersah uzaklıkta apayrı dehlizlere dalmışlar. Sonucu ise mükemmel.
6.Nosaj Thing – Home
Nosaj Thing aka Jason Chung‘un Kazu Makino ve Toro Y Moi destekli ikinci albümü, debut albümü Drift‘in üzerine daha güzel şeyler inşa etmesiyle ortaya çıkmıştır.
7.Boards Of Canada – Tomorrow Harvest
Ortadan sır gibi kayboldukları 8 yılın ardından efsane olarak geri döndükleri Tomorrom Harvest ile çok farklı yolculuklara çıkabilirsiniz.
8.Pretty Lights – A Color Map of the Sun
Yılın başka oynak eğlenceli albümü olan A color Map of the sun, Derek Vincet Smith’in 4 yıllık çalışmasının ürünü olup daha orkestral bir mantalite’de üretilmiş. Sonuç ise harika ve albüme grammy adaylığı getirmiştir.
9.Rudimental – Home
Goldie, Roni Size gibi isimlerden yıllar sonra tekrar Drum’n Bass türünü tekrar tanıtmaya çalışan soul müzik 4 arkadaşın debut albümü olan Home, enerjik, duyarlı, sempatik, oynak, bazen hafif hüzünlü olarak nitelendirelebileceğimiz güzel bir çalışma.
10.The Knife – Shaking the Habitual
Dreijer kardeşlerin synthpop macerasıyla başlayan projesi The Knife deneysel müzik evriminin son halkası.