Backyard Sounds bu hafta bayram öncesinde size sakinlik vaadediyor. Liste adeta ipeksi bir hisse sahip. Bu sakin ama derinden haftanın şarkıları sizi kendine aşık edecek. Hepsine ayrı ayrı bayıldığım listede favorilerim Espa ve Esta..

Bu haftanın açılışını İngiliz Espa yapıyor. Daha önce ‘Apartment 2F’ isimli bir şarkı yayınlayan Espa, 6 Ekim tarihinde ilk EP’sini yayınlayacak. Ses tonu ve vokalleriyle bana biraz Sade‘yi andıran Espa için zaten bundan daha iyi ne söyleyebileceğimden emin değilim.

Andrea bu aralar Backyard Sounds’da en çok ismi geçen isimlerden biri. Bunu hakediyor da. Fransız prodüktör Andrea, bir kez daha bir orijinal şarkısı ‘Tenderly’ ile bu haftanın listesinde.

Fei Fei bu hafta Mario’nun ‘Let Me Love You’sunu kullanarak Backyard Sounds’daki yerini kolayca kazanabileceğinizi kanıtlamıştı. Daha önce Wafia cover’ını paylaştığım ‘Let Me You’nun sample’larını kullanan Fei Fei, ‘Back to You’ ile benim kalbimi kolayca kazandı.

Daha önce de kendisine Backyard Sounds’da yer verdiğimiz Esta., yani Francis Esteban tekrar listemizde. 2013 yılında yayınladığı ‘Beautiful Torture’ isimli şarkısına JMSN‘in vokallerini de ekleyerek tekrar yayınlamış ve çok da iyi etmiş. Bu haftanın en iyilerinden.

İngiltere’den Låpsley‘in yepyenisi ‘Falling Short’ geçtiğimiz pazar akşamı Annie Mac tarafından ilk kez çalındı, taze taze kaçırmayın.

Backyard Sounds bu hafta sample kullanımına teşvik eder gibi. Kuma Ciara‘ın ‘Body Party’ şarkısının sample’larını çok güzel kullanıyor, bize de bunu takdir etmek düşüyor.

Listeyi iki ismin harika birlikteliği kapatıyor. Daha önce de remix’lerine yer verdiğimiz Sebastian Carter ve genç yetenek Birdy, mükemmel Bon Iver şarkısı ‘Skinny Love’ için güçlerini bir araya getiriyor.

Ben ise herkese iyi bir hafta ve mutlu bir bayram tatili diliyorum.